Ако агенција за таленте наплаћује превисоку „пријаву“ или „административну таксу“, они већ зарађују новац без потребе да заправо проналазе посао за извођаче. Агенти за таленте би требало да зарађују свој новац тако што ће наплаћивати само стандардну стопу провизије за посао који вам набављају у филмској и телевизијској индустрији. Такође, агент би требало да вам помогне са вашом биографијом и да вам да упутства за фотографије; не би требало да будете обавезни да користите одређеног фотографа/шминкера, итд. Ако вам наметну услуге, Агент вероватно зарађује више новца од несуђеног извођача. Ако вам агенција гарантује да радите или вам каже да ради са одређеном продукцијом, то су вероватно лажне тврдње.

 

  • Запамтите, агент за таленте ради ЗА Извођача.
  • Да ли Агенција користи тактику притиска, попусте и обећања или гаранције рада и новца?
  • Да ли вам Агенција наплаћује услуге које обавља у ваше име? Ако да, које су услуге и колико се наплаћују? Да ли су накнаде разумне за услуге за које тврде да вам пружају?
  • Да ли агенција захтева од вас да похађате часове и радионице од њих? Агенције могу да нуде часове и радионице, али не би требало да се од вас захтева да их узмете као услов свог представљања.
  • Да ли Агенција захтева од вас да користите интерног или одређеног фотографа? (Они могу препоручити фотографе, али не би требало да захтевају да користите одређеног фотографа.) Погледајте нашег фотографа, власника агенције – кликните ОВДЕ
  • Да ли Агенција тражи од вас да потпишете уговор, а да вам не да времена да размислите о својој одлуци или не предложите да то проверите код адвоката?
  • Ко прима преостале уплате у ваше име након што прекинете однос са вашим тренутним агентом? Не заборавите да разговарате са другим извођачима о њиховом личном представљању и искуствима. Ово вам такође може помоћи да направите избор правог агента за вас.

 

 

By admin